Vieraile vastuullisesti

Me Tiittalan kartanolla haluamme tukea vastuullista matkailua ja toimia vastuullisena kotimaisena vierailukohteena. Arvostamme maaseutuympäristöä ja haluamme toiminnallamme ylläpitää tätä arvokasta kulttuuriperintökohdetta. Te vierailijamme, mahdollistatte meille laadukkaan huolenpidon Tiittalan kartanosta ja sen arvokkaasta ympäristöstä.

Taloudellinen vastuu

Tavoitteenamme on kehittää toimintaamme Sulkavalla pitkän ajan tähtäimellä, työllistämällä paikallisia ihmisiä ja suosimalla paikallisia toimijoita, tukeaksemme alueellista kehitystä ja taloutta.

Ravintolaamme hankimme raaka-aineita useilta paikallisilta lähituottajilta, tukeaksemme alueemme maatalouden elinvoimaa. Samalla varmistamme tuotteiden tuoreuden ja paikallisuuden. Vohvelikahvilassa vohvelitaikinaan käytämme Juvalaisen Rapion Myllyn vehnäjauhoja ja Muurahaismäen tilan laiduntavien kanojen kanamunia. Suolaisiin vohveleihin sekä juhlaruokiimme hankimme paikallista luomu kyytönlihaa Hiismäen luonnonmukaista kotieläintuotantoa harjoittavalta tilalta Kaskiista Sulkavan ja Juvan rajalta.

Tiittalan kartanon rakennusten ja ympäristön ylläpidossa panostamme laatuun sekä kunnostamme tilaa vanhoja arvoja kunnioittaen.

Sosiokulttuurinen vastuu

Sosiokulttuurinen vastuullisuus on meille paikallisuuden arvostamista ja paikallisten yritysten, kohteiden ja tuotteiden suosimista. Aamiaisellamme tarjoilemme paikallisia Höökin karjalanpiirakoita ja aamupalavohvelin päällä omasta metsästä kerättyä kuusenkerkkäsiirappia. Mikäli et meiltä löydä haluamaasi, niin suosittelemme mielellämme muita paikallisia toimijoita ja palveluntarjoajia, jotta vierailusi Sulkavalla on mielekäs.

Ekologinen vastuullisuus

Kiinnitämme kaikessa toiminnassamme huomiota ekologisiin tekoihin ja huolehdimme, että myös vieraamme voivat toimia meillä luontoa säästäen. Keittiössämme kiinnitämme huomiota kierrätykseen ja buffet-pöydissä suosimme määrän sijaan laatua. Majoittujanamme yövyt paikallisen pesulapalvelun pesemissä lakanoissa ja huoneissa, jotka on siivottu ympäristöä säästävillä Ole Hyvä-tuotteilla. Ole Hyvä-pesuaineiden korkealaatuiset raaka-aineet ovat 100 % kasviperäisiä, täysin biohajoavia, ympäristöystävällisiä ja vegaaneja.

Vastuullisella toiminnallamme haluamme tukea ja tuottaa kestävää matkailua arvokkaassa ympäristössämme.