Aktiviteetit

Kesällä

Kerromme mielellämme lisää aktiviteeteista ja avustamme retkien/varauksien tekemisessä.

Nähtävyydet

vinkki-linnavuori

Sulkavalla on monia kiinnostavia vierailukohteita. Parhaimmillaan nämä nähtävyydet ovat kesällä, mutta myös talviaikaan vierailu näissä on mahdollista.


Lue lisää nähtävyyksistä

Luontopolut

vinkki-vilkaharju

Useista eri pituisista luontopoluista voit valita itsellesi mieluisimman. Vilkaharjun luontopolun varrella pääset tutustumaan myös harjuluonnon geologiaan ja historiaan.

Liikuntapaikat ja retkeilyreitit

Melonta

kanoottivuokraus

Tiittala sijaitsee Oravareitin loppupäässä, 2 km ennen Sulkavan keskustaa. Kysy lisää jos olet kiinnostunut melontaretkestä - teemme yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa, jotta esim. kanootinvuokraus onnistuu.


Oravareitti

Frisbeegolf

vinkki-frisbeegolf

Kirkonkylässä liikuntahallin ympäristöön on rakennettu 18 korinen frisbeegolfrata. Radalla on kaksi väylää ja pituutta noin 2000 metriä. Kiekkoja voi vuokrata vieressä sijaitsevasta kirjastosta sekä TV ja Kodinkone T. Kemppisestä, os. Alanteentie 32, josta niitä voi myös ostaa.
Lohilahden frisbeegolfrata on 9 korinen. Lyhyt ja kapea reitti on taitavien heittäjien suosiossa.


Kirkonkylän frisbeerata
Lohilahden frisbeerata

Kalastus ja veneily Saimaalla

saimaa-dreams

Ainutlaatuinen Saimaa tarjoaa elämyksiä niin kalastajille, kuin mukana olevillekin. Saimaa Dreams tarjoaa vetouisteluretkiä, norppasafareita ja maisemaretkiä Saimaan kauniissa vesistössä


Saimaa Dreams

Maastopyöräily / Kuntopolut

vinkki-luontopolkuja

Kuntopolut sijaitsevat aivan taajaman tuntumassa. Urheilukentän läheisyydessä kiertää 1,4 km pururata (Urheilukentäntie) ja Kukkomäellä 5 km kuntopolku. Kuntopolut tarjoavat myös hyvät reitit maastopyöräilyyn. Sähköavusteisia fatbikeja voit vuokrata Sulkavan keskustasta Muikkukukosta.

Kuntopolut

Uimaranta ja leikkipuisto

vinkki-alikka

Kirkonkylällä sijaitsee Alinanniemen uimaranta aivan torin tuntumassa. Ranta on matala ja alueelta löytyy myös beach volley –kenttä sekä lapsille leikkipuisto. Lohilahdella uimaranta sijaitsee kylän tuntumassa.

Ulkokuntoilusali ja kuntoportaat

vinkki-kuntopolut

Kukkomäen ulkokuntoilusalin monipuolisissa laitteissa voit harjoittaa lähes kaikkia lihasryhmiä. Kuntoilusalin vierestä löydät myös 127 askelman kuntoportaat.


Ulkokuntosali ja kuntoportaat

Tennis

vinkki-tenniskentta

Tenniskenttä sijaitsee kirkonkylällä Sulkavan koulun ja kirjaston äärellä, liikuntahallin vieressä. Tennismailoja on mahdollista lainata kirjastolta. (

Lohilahden frisbeegolfrata on yhdeksän korinen, lyhyt mutta kapea reitti on taitavien heittäjien suosiossa.


Sulkavan Kirjasto/varaukset

Saunominen

oravanpesat-savusauna

Aidon savusaunan tunnelman ja löylyt pääset kokemaan Sulkavalla Oravanpesien 2010 valmistuneessa 15 hengen savusaunassa.


Oravanpesät

Golf

rantasalmigolf

Kumpuilevassa pelto- ja järvimaisemassa sijaitseva Rantasalmen golfkenttä on 56 km ajomatkan päässä Tiittalasta. 9-reikäinen golfkenttä on myös hinta-laatusuhteeltaan erinomainen.


Rantasalmigolf

Ratsastus

ratsastus

Seudulta löytyy useampikin ratsastustalli, joista voit valita ratsastustunnin, maastoretken tai pidemmän vaelluksen.


Lähialueen ratsastusmahdollisuuksia

Talvella

Sulkavan hiihtoreitit

simon-matzinger--O8r5oLosYo-unsplash

Sulkavan monipuolisilta ja vaihtelevilta hiihtoladuilta voit valita itsellesi sopivan vaihtoehdon monista eripituisista reittivaihtoehdoista. Ladulle pääset vaivattomasti, vaikka heti kartanon vierestä päätieltä.


Hiihtoladut

Lumikenkäily

lumikenkailya

Sulkavan kirjastolta voit vaivattomasti lainata lumikenkiä, joilla pääset liikkumaan paikoissa, joihin ei jalkaisin tai suksilla pääse!


Tutustu muihin Sulkavan talviaktiviteetteihin

Retkiluistelu

retkiluistelu

Jäätilanteen salliessa Sulkavan Soutustadionin edustalle aurataan ja ylläpidetään vapaaehtoisvoimin retkiluistelureittiä. Reitillä liikkuminen omalla vastuulla.
Juvalla sijaitseva Salajärven retkiluistelureitti: 7km pituinen retkiluistelureitti Juvalla kauniin Salajärven jäällä. Käytettävissä grillikota, laavu ja wc. Välinevuokraus (potkurit, terät, monot).


Salajärven retkiluistelu

Pilkkiminen

pilkkiminen

Talvinen pilkkiretki on mainio tapa rauhoittua ja nauttia luonnosta. Saimaa ja Sulkavan lukuisat järvet tarjoavat loistavat puitteet pilkkimiselle.

Pilkkivarusteita myy: Sulkavan Verkko- ja Paita (osoite: Alanteentie 36)